Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал коментира скандалите около

...
Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал коментира скандалите около
Коментари Харесай

Надал за Мондиал 2022: Хората заслужават възможност да изразят себе си

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем Рафаел Надал коментира скандалите към Световното състезание по футбол в Катар.

" Всеки човек би трябвало да има свободата да изрази нещата и възприятията, които има, без да наранява другите "

Заради прецизните консервативни правила в страната-домакин, от ФИФА не разрешиха на играчите да показват съпричастност с ЛГБТ общността, като носят ленти с цветовете на дъгата, до момента в който това е разрешено на почитателите, само че към този момент имаше голям брой случаи, в които фенове са изкарвани от стадионите поради облекла с цветовете на " One Love ".

" Живеем в световен свят, в който хората имат повече права. Разбирам, че спортът е място с доста огромно медийно внимание, където могат да се покажат тези неща. Решенията на ФИФА могат да ми наподобяват положителни или неприятни, само че в последна сметка това са разпоредбите, които те дефинират. Хората заслужават да имат опция да изразят себе си и да покажат своето противоречие. Точно това се случва ", разяснява Надал.

В дуела Португалия - Уругвай почитател съумя да нахлуе на терена, развявайки байрак с цветовете на дъгата.

" Спортът е място, където можеш да се изразиш, само че оттатък това за мен е значимо в последна сметка да се играе футбол или тенис. Всичко друго може да е платформа за възстановяване на света, само че главно би трябвало да е спортът ", добави испанският тенисист
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР